O nas

Nogometno šolo Hoče-Slivnica  smo ustanovili z združitvijo klubov NK Hoče in NK Slivnica v sezoni 2013/2014 z željo, da bi otrokom iz občine Hoče, ponudili kvalitetno vadbo, ki jo vodijo za to usposobljeni trenerji. Nogometna šola tekmuje pod okriljem Medobčinske nogometne zveze Maribor od leta 2013.

NŠ Hoče-Slivnica je ob ustanovitvi imela okrog 60 otrok. Od takrat se je število igralcev, selekcij in trenerjev v klubu zelo povečalo. Trenutno v NŠ trenira nekaj več kot 100 otrok, ki so razdeljeni v 7 selekcij od U7 do U17.  V NŠ so začeli prihajati tudi igralci iz okolice, kar je zagotovo posledica dobrega dela v zadnjem obdobju,

Vadba za vse selekcije se odvija na glavnem igrišču v Hočah ter v Slivnici. V  zimskem času pa mlajše selekcije trenirajo v OŠ Slivnici, OŠ Hoče, v veliki športni dvorani v Hočah ter v balonu na umetni travi v Hočah.

Velik poudarek pri delu namenjamo vadbi in spoznavanju pravil nogometne igre z najmlajšimi, tako da redno vabimo in vpisujemo otroke starosti 5 let dalje, s katerimi tekmujemo v tekmovalnih ligah pod okvirom MNZ Maribor.

Naš večletni načrt dela je usmerjen predvsem v delo na igrišču, ki mora postati še kvalitetnejše in bolj načrtovano. Vedno stremimo k visoki kvaliteti treningov, napredku in dobrim rezultatom. Naš glavni cilj, je vzgoja vrhunskega nogometaša, obenem pa nuditi otrokom ogromno zabave, zanimiva druženja in sklepanje novih prijateljstev, ki trajajo za vedno.

Prizadevali si bomo za ustreznost infrastrukturnih pogojev, za vzgajanje in učenje mladih nogometašev in natančno načrtovali ter zagotavljali proračun, ki bo omogočal nemoteno delovanje vseh klubskih dejavnosti, podprtih z modernimi pripomočki.